Prezentacija Turističkog Klastera Lonjsko Polje

Objavljeno: 22.12.2012

 U sklopu Božičnog sajma u sisku, 22. Prosinca 2012. Godine održana je prezentacija „Turističkgo klastera Lonjsko polje“ na štandu u ulici Antuna i Stjepana Radića u vremenu od 10 sati do 21 sat.

U okviru prezentacije TK Lonjsko polje građanima grada Siska i cijele županije promovirana je ponuda članova klastera, vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, seljačkih domaćinstava, članova udruge vinograda i voćara „Škrlet“ iz Popovače, vinara i sirara s područja Posavine.

Posjetitelji sajma mogli su uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi članova klastera, u domaćim suhomesnatim proizvodima, domaćem kruhu, kolačima, dok je obiteljsko gospodarstvo „Bistrički“ iz Osekova prezentiralo pripremu i pečenje šarana na procep, kojih je nakraju preko pedesetak podijeljeno posjetiteljima sajma. Vinari su kuhanim vinom pridonijeli da se vrlo hladan dan lakše prebrodi. Ovom manifestacijom TK Lonjsko polje približio je posjetiteljima sajma sve ljepote boravka na području Parka prirode Lonjsko polje, cjelokupnu gastronomsku ponudu toga kraja, te u potpunosti opravdao slogan Turističkog klastera Lonjsko polje – „Život u skladu s tradicijom i prirodom“.

Svega tridesetak kilometara od centra Siska obitelji mogu uživati u prekrasnim krajolicimaposavskih sela, ručati na obiteljskim gospodarstvima, te promatrati, otkrivati i uživati u ljepotama toga kraja.