VINARIJA

OPG Florijanović

Vinski podrum.
Na središnjim obroncima Moslavačke gore, locirano je 5 hektara vinograda s ponudom autohtonih sorta vina.

O nama

Vinarija obitelji Florijanović

Sorte vina

Degustacije vina

Na središnjim obroncima Moslavačke gore s pogledom na Lonjsko polje, na 140-170 m nadmorske visine, isključivo južnih i jugoistočnih padina locirano je 5 hektara vinograda obitelji Florijanović. Vinogradi su smješteni na nekoliko lokaliteta na relaciji grad Popovača – naselje Voloder, poznato po domicilnosti autohtone sorte Moslavine – Škrlet te kao lokalitet s najvećim nasadima Škrleta u Moslavini, a Voloderske jeseni tradicionalna manifestacija svake godine početkom rujna.

Okosnicu proizvodnje vinarije ćini Škrlet s površine od 3,50 hektara. Ostala vina u ponudi vinarije i kušaonice su još 2 autohtone sorte Moslavac i Dišeća ranina te vina kontinentalne Hrvatske – Graševina, Muškat žuti, Chardonnay, Rizling rajnski, Pinot sivi, Frankovka, Frankovka rose , Cabernet Sauvignon i Pinot crni. Godišnja proizvodnja je do 40.000 litara, a u ukupni kapacitet podruma je 80.000 litara. Kušaonica je kapaciteta do 50 osoba.

Kvaliteta vina vinarije prepoznata je na tržištu Sisačko-Moslavačke županije, Zagreba, Dalmacije pa i šire, a to potvrđuju i brojne medalje i priznanja dobivena na mnogobrojnim izložbama vina u zemlji i inozemstvu. Na izložbama vina Moslavine, te na regionalnim pa i inozemnim izložbama tijekom godina dobiven je velik broj zlatnih i drugih medalja za kvalitetu vina i dizajn etiketa. Vinarija organizira vođene degustacije vina.

ŠKRLET

Autohtona moslavačka sorta vina. Škrlet je vrlo rijetka bijela, autohtona moslavačka sorta. Plijeni pozornost specifičnom, nježnom aromom i izraženim bouquetom.

VINA

Autohtone sorte vina

Godišnja proizvodnja je do 40.000 litara, a u ukupni kapacitet podruma je 80.000 litara. Kušaonica je kapaciteta do 50 osoba.

KAKO DO NAS?

Potok, Sredanija 3, 44317 Popovača, Hrvatska

+385 (0)98 130 4111 

+385(0)44 652 232

e-mail: ivicaflorijanovic@yahoo.com

Vlasnik: Ivica Florijanović